Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η Δικαιοσύνη έπαθε αποκόλληση

Στις 26 Μαΐου, η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, στη στήλη "Γνώμες" της εφημερίδας Τα Νέα, περιγράφει ένα απίστευτο συμβάν: πατέρας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ξυλοκοπεί άγρια το 7χρονο αγοράκι του και, με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας, το πετάει έξω από το σπίτι, μέσα στη μαύρη νύχτα!

Το παιδί περιπλανιέται για ώρες, μέχρι που οι "γονείς" καταγγέλλουν στην αστυνομία την εξαφάνισή του. Στο αστυνομικό τμήμα θα αφηγηθεί την ιστορία του και η κακοποίηση θα βεβαιωθεί με ιατρικές εξετάσεις. Ο "πατέρας" ομολογεί και... αφήνεται ελεύθερος!

Ο λόγος; Αυτός και η σύζυγός του είναι πρωτοδίκες!

Όχι, δεν είναι αμερικανικό θρίλερ. Η εισαγγελέας ανηλίκων  στέλνει το παιδί ξανά σπίτι, με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο, ενώ οι "γονείς" επιστρέφουν στη δικαστική έδρα, χωρίς να δημοσιευτούν τα ονόματά τους!

Με το πρώτο της άρθρο (http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4724590), η κυρία Ακρίτα είχε ζητήσει να δημοσιοποιούνται τα ονόματα και οι φωτογραφίες όσων κακοποιούν παιδιά, διότι τα θύματα είναι ανυπεράσπιστα και μόνο η Πολιτεία μπορεί και οφείλει να τα προστατέψει. Στις 2 Ιουνίου απηύθυνε ανοιχτή επιστολή (http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4726768) προς την εισαγγελέα ανηλίκων Μαρία Κωστίδου που είχε αναλάβει την υπόθεση, με την οποία της υπενθύμιζε ότι κακοποίηση 8χρονου ανάπηρου κοριτσιού στο Αγρίνιο οδήγησε τους "γονείς" στη φυλακή.

Το περασμένο Σάββατο, η δημοσιογράφος δημοσίευσε νέα ανοιχτή επιστολή (http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4732008) προς την κυρία Κωστίδου,  τονίζοντας ότι πριν από δύο χρόνια, σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, ένας περαστικός έσωσε ένα παιδάκι από τα χέρια μιας γυναίκας που το χτυπούσε αλύπητα. Στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν όλοι, αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα και ο άντρας της ήταν δικαστικοί και κακοποιούσαν το παιδί από πολύ μικρό!

Τα δύο περιστατικά ίσως αφορούν το ίδιο ζεύγος δικαστικών, οι οποίοι επωφελούνται της ύπαρξης και δικαστικής ασυλίας εκτός από βουλευτικής! Με το θέμα έχει ασχοληθεί και ο Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα του Το κουτί της Πανδώρας (http://www.koutipandoras.gr/?p=22455), αλλά και οι δημοσιογράφοι Νίκος Πιτσιακίδης και Β. Παπαναστασούλης στην ιστοσελίδα Δημοκρατία (εδώ)

Δεν ξέρω αν ώς το Σάββατο η κυρία Ακρίτα και οι αναγνώστες της -εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, δηλαδή- θα έχουν λάβει κάποια απάντηση από την ακατάδεκτη εισαγγελέα. Εδώ και πολλά χρόνια, έχω σχηματίσει μία συγκεκριμένη άποψη για τους δικαστές, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση "Αλίμονο σε όποιον πέσει στα χέρια τους!"

Έτσι, καθόλου δεν με ξάφνιασε η είδηση ότι 7 από τους 8 χρυσαυγίτες, που επιτέθηκαν σε ιδιοκτήτη καφετέριας στη Βέροια επειδή δεν γούσταραν την αριστερή του ιδεολογία, απαλλάχτηκαν επειδή η Πολιτική Αγωγή δεν είχε επισυνάψει ένα... παράβολο!
Εκείνο που με σόκαρε είναι που, τόσο ο 8ος χρυσαυγίτης όσο και το θύμα του, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ο πρώτος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ο δεύτερος για εξύβριση. Προφανώς, ο δικαστής είναι της άποψης "σφάξε με, αγά μου, να αγιάσω"! 

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Δεν ήξερα πως εκτός της βουλευτικής υπάρχει και η δικαστική ασυλία.
Τελικά οι μόνοι που δεν έχουν καμιά ασυλία σε αυτή τη χώρα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, σαν και μένα, γιατί όλοι οι άλλοι…
Για το χρυσαυγίτη και τον καφετζή, το θύτη και το θύμα δηλαδή, και το δικαστήριο που έβγαλε αυτή την απόφαση δεν λέω τίποτα γιατί κάπου άκουσα να λένε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν κρίνονται.
Είναι σεβαστές-λένε...

Μαζεστίξ είπε...

Δικαστική αηδία...

Αυτό το κύκλωμα είναι ίσως το ισχυρότερο και το χειρότερο που υπάρχει στη χώρα.

Πρέπει να ξηλωθεί πάραυτα.
με το καλό ή με το κακό.

Προτιμώ με το κακό, διότι με το καλό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα...

Ο Γιοσάκης είναι ελεύθερος...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ισχύει το προνόμιο της δωσιδικίας, δηλαδή ο δικαστικός δεν περνάει από αυτόφωρο, αλλά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, μέχρις ότου η υπόθεση φτάσει στην Εισαγγελία Εφετών, Κουκλίτη.
Στο Κουτί της Πανδώρας γράφει ότι αυτό το προνόμιο έχουν κι άλλοι κλάδοι, χωρίς να τους κατονομάζει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ασφαλώς και ο Γιοσάκης είναι ελεύθερος, Μαζεστίξ. Οπως και όλοι όσοι κατηγορήθηκαν για διάφορα σκάνδαλα.
Ίσα κι όμοια είμαστε όλοι;
Άντε, γιατί παραπήρατε θάρρος με τον ΣΥΡΙΖΑ!