Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το μυστικό της Ryanair

Αν και μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, αποφεύγω τις φθηνές αεροπορικές εταιρείες.
Μην με παρεξηγείτε, δεν είμαι σνομπ. Απλώς γνωρίζω καλά ότι, στον στυγνό καπιταλισμό που βιώνουμε, τίποτε δεν προσφέρεται χωρίς αντίτιμο.

Έτσι, τις ελάχιστες φορές που αναγκάστηκα να πάρω Easy Jet, βλαστημούσα για μέρες, επειδή τα αφτιά μου πονούσαν. Βλέπετε, για να κάνουν οικονομία καυσίμων, προσγειώνονται κάθετα! Επίσης, ό,τι πάρεις το πληρώνεις. Ακόμα και το νερό. Η δε χειραποσκευή πρέπει να είναι συγκεκριμένου μεγέθους, το οποίο μετριέται.
Άει...

Για τη Ryanair είχα ακούσει διάφορες ιστορίες. Τις προάλλες κάποιοι στο διαδίκτυο έκαναν πάρτι, επειδή εγκαινιάζει δρομολόγια και στη χώρα μας. Φανταστείτε πόσο χάρηκαν μόλις ανακοινώθηκαν προσλήψεις. "Με 300 ευρώ; Για τέτοια δουλειά;" ρώτησα, και μου απάντησαν, "Παρά ολότελα, καλή'  ν΄ κι η Παναγιώταινα".

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ειδικοί στο ξεμπρόστιασμα: οι Άγγλοι. Στο άρθρο που αναδημοσιεύει το Ποντίκι από τον Guardian, θα μάθετε πως, όχι μονάχα οι αεροσυνοδοί παίρνουν τρεις κι εξήντα, αλλά πληρώνουν και για την εκπαίδευσή τους, με αμφίβολη την τελική πρόσληψη! Οι δε εργασιακές συνθήκες θυμίζουν γαλέρα.
Σε ένδειξη συμπαράστασης, θα αποφύγω ακόμα πιο φανατικά τις φθηνές εταιρείες. Κατά τον ίδιο τρόπο που διέγραψα Jumbo, IKEA, Primark και άλλα καπιταληστρικά άνθη.

Υ.Γ. Ένα ακόμα λινκ που αφορά τα ψέματα για την είσοδο της Ryanair στη χώρα μας: https://www.facebook.com/omorfa/posts/594282860649498:0

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Είναι ανατριχιαστικά όσα διάβασα... Καλό απόγευμα φίλε μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τίποτε δεν είναι δωρεάν στον καπιταλισμό, Πέτρα. Ούτε καν η αξιοπρέπεια.
Καλό βράδυ