Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Βοηθήστε τον Νταβίντ

Σήμερα θα αφήσω για λίγο τους Κούρδους που γράφουν νέες σελίδες ηρωισμού στο βιβλίο της Ιστορίας τους, για να σας αφηγηθώ μια δραματική ιστορία για την οποία είχα γράψει και την εποχή που συνέβη (http://lotofagus.blogspot.gr/2012/07/blog-post_14.html):

Τον Ιούλιο του 2012, αυτή η ευτυχισμένη οικογένεια


διέσχιζε τη διασταύρωση Πατησίων και Τροίας, όταν ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού παρέσυρε πρώτα με τη μοτοσικλέτα του έναν ποδηλάτη και, χωρίς να κόψει ταχύτητα, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και χτύπησε τη μητέρα και τα επτάχρονα δίδυμα παιδιά της!
Κάποιοι είπαν ότι παραδόθηκε μόνος του, άλλοι πως παράτησε επιτόπου τη μηχανή κι έτσι ανακαλύφθηκε η ταυτότητά του.
Όπως και νά'χει, πλήρωσε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, χωρίς από τότε να επικοινωνήσει με τα θύματά του ή έστω να τα ενισχύσει οικονομικά. Μια μικρή λεπτομέρεια: δεν διέθετε ούτε άδεια οδήγησης ούτε ασφάλιση!

Στην έκκληση για αίμα, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με συγκινητική προθυμία. Πιο βαριά τραυματίστηκε το αγοράκι, ο Νταβίντ, το οποίο έμεινε διασωληνωμένο 12 μέρες. Δύο χρόνια μετά, η ζημιά στη στοματική του κοιλότητα είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν μπορεί ούτε να μιλήσει ούτε να φάει! Δεν μοιάζει πλέον με το χαμογελαστό παιδί που υπήρξε:


Μέχρι στιγμής, μόνο μία επέμβαση έχει γίνει από τις απαραίτητες, και αυτό χάρη σε εθελοντή χειρουργό και προσφορές πολιτών. Χρειάζονται οστικά μοσχεύματα και εγχειρήσεις, τις οποίες ο πατέρας, Πολωνός μετανάστης που εργαζόταν χρόνια στην Ελλάδα, δεν μπορεί να καλύψει.
Όσο για την ελληνική Δικαιοσύνη, αφενός καρκινοβατεί και αφετέρου απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε η οικογένεια, προκειμένου να διεκδικήσει ένα ποσόν από το Επικουρικό Ταμείο!
Αντί να τιμωρείται ο θύτης, τιμωρούνται τα θύματα. Γιατί άραγε;

Η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία κάλυψε από την πρώτη στιγμή το θέμα, και ο πανελλήνιος σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.
Ο λογαριασμός είναι:

MACIOROWSKI KRZYSTOF
MACIOROWSKA AGHIESZKA
Eurobank
IBAN GR 450 260 236 0000 300 101 391 628

Δεν υπάρχουν σχόλια: