Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Γκρίζες ζώνες στην απόφαση για το προσφυγικό

Όσοι παρακολούθησαν -έστω και υποτυπωδώς, όπως η αφεντιά μου- τη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό, θα κατάλαβαν ότι οι δυνάμεις κατοχής αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οι πρόσφυγες, που σπεύδουν να εγκαταλείψουν τις, διαλυμμένες από τους δυτικούς, χώρες τους και φτάνουν καραβοτσακισμένοι στα νησιά μας, θα υποχρεώνονται να σταθμεύουν "προσωρινά", μέχρι να καθοριστεί η τύχη τους.
Πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη από περίθαλψη, σίτιση και στέγαση. Που θα μείνουν σε μια χώρα της οποίας το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί, ενώ οι πολίτες της απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους.
Δηλαδή πρόκειται για ένα Δουβλίνο 3, χειρότερο από το προηγούμενο. Κάτι που ούτε τα συστημικά ΜΜΕ μπαίνουν στον κόπο να κρύψουν (εδώ)
Εξάλλου, η... αναμνηστική φωτογραφία των χαχανούληδων, με τον Αλέξη Τσίπρα μόνο στα δεξιά, σκυφτό και συλλογισμένο, είναι εύγλωττη:


Η εικόνα του αποσυνάγωγου πρωθυπουργού της χώρας μου με θίγει προσωπικά, κι αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν στη θέση του ήταν ο Σαμαράς.
Και δείχνει ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό ποια θα είναι η τύχη μας. Πολύ πριν από τις 26 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: