Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Επί παντός του επιστητού

Κάποιοι από εσάς το διαβάζετε ή ακούγατε την εκπομπή που έκαναν οι συντελεστές του μέχρι τον Ιούλιο στο ρ/σ Στο Κόκκινο.
(Για να μην σας μπουν ιδέες, δεν πληρωνόταν για αυτή. Ήταν δωρεάν παραχώρηση ραδιοφωνικού χρόνου)
Το The Press Project κάνει ερευνητική δημοσιογραφία. Χωρίς διαφημίσεις. Συνεργάζεται με τα Wikileaks και άλλες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες. Δύσκολο και πολυδάπανο. Πριν από αρκετούς μήνες έκανε μια προσπάθεια με τους "1.101 υποστηριχτές" να αυτοχρηματοδοτηθεί. Κάποιο σαμποτάζ και αρκετά λάθη στον τρόπο εγγραφής οδήγησαν τελικά στην οικονομική ασφυξία.
Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, ο Κώστας Εφήμερος απευθύνθηκε στους αναγνώστες ζητώντας βοήθεια και πήγε για ύπνο ξημερώματα Σαββάτου. Όταν ξύπνησε, τα χρήματα που χρειαζόταν για καθυστερημένα ενοίκια, μισθούς και λογαριασμούς είχαν μπει στο Pay Pal. Τις επόμενες 48 ώρες, 2.820 άνθρωποι είχαν συγκεντρώσει 25.000 ευρώ! Και οι εγγραφές νέων συνδρομητών συνεχίζονται.
Η πιθανότητα να κλείσει το TPP, ακριβώς την εποχή που καινούριοι καναλάρχες ετοιμάζουν την "ψυχαγωγία" και την "ενημέρωσή" μάς τρομοκράτησε και μας κινητοποίησε. Κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Δείχνει πως, αν πιστέψουμε σε κάτι, μπορούμε ακόμα να κάνουμε θαύματα, όπως η βιωσιμότητα του πρώτου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικροδωρεές των συνδρομητών του (δείτε εδώ)
Το διαδίκτυο μάς έχει συνηθίσει στο τζάμπα. Πίσω όμως από τη δημοσιογραφία και την καλλιτεχνική δημιουργία βρίσκονται άνθρωποι που πρέπει να τραφούν και να πληρώσουν το νοίκι τους. Δεν είναι υπάλληλοι του Google. Στηρίξτε ό,τι αξίζει να στηριχτεί. Για το καλό μας.


Το ξενοφοβικό Pegida γιόρτασε τα δύο του χρόνια στη Δρέσδη, με μόλις 6.500-8.500 συμμετέχοντες. Παρουσιάζει πλέον φθίνουσα τάση, κι αυτό είναι χαρμόσυνο νέο. (εδώ)
Σημειώστε ότι το Pegida δεν είναι εγκληματική οργάνωση σαν τη δική μας Χ.Α.


Θα μάθατε ασφαλώς ότι θα επιστραφεί στους δικαστικούς -εν ενεργεία και συνταξιούχους- το 25% του φόρου που πλήρωσαν την τελευταία 5ετία. Και θα γίνατε έξαλλοι. Δυστυχώς αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση θα συνεχιστεί, επειδή απλούστατα οι μισθοί των δικαστών έχουν ίση φορολογική μεταχείριση με τους μισθούς των βουλευτών. Με απόφαση του Μισθοδικείου, το οποίο πριν από 2 χρόνια είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς τους. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!
Μόνο στην Ψωροκώσταινα δικαστές αποφασίζουν για τα μισθολογικά τους. (εδώ και εδώ)


Από το Ποντίκι
Ένα ύποπτο τροχαίο, δεδομένης της τοποθεσίας όπου έγινε: έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μητέρα και το ένα από τα δυο παιδιά της. Ύποπτο το βρήκαν και οι πρόσφυγες, οι οποίοι κυνήγησαν τον οδηγό και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο.
Ασήμαντη λεπτομέρεια: ο οδηγός είναι 76 χρόνων!


Αν νομίσατε πως γλιτώσαμε από τον έλεγχο των πολυεθνικών επειδή κόλλησε η συζήτηση για την TTIP, λογαριάσατε χωρίς τη CETA.
Αύριο, 18 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών Υποθέσεων θα διευκρινίσουν κάτι θεματάκια σχετικά με την κατάργηση της επανεθνικοποίησης δημόσιων αγαθών όπως του νερού, τις προδιαγραφές στην ασφάλεια τροφίμων και περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την επίλυση διαφορών μεταξύ εταιρειών και κρατών. 
Για την Ελλάδα, έχει ήδη σπεύσει να υπογράψει ο Γιώργος Σταθάκης.
Η CETA θα υπογραφεί στη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Καναδά, ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Λυπάμαι που δεν βρήκα άλλες ευχάριστες ειδήσεις για να αρχίσει η εβδομάδα σας. Και φοβάμαι ότι η τελευταία είναι η ζοφερότερη όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: