Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το φλερτ Τραμπ-Πούτιν τελείωσε. Οι συνέπειες είναι άγνωστες.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι ο Τραμπ αποφασίζει μόνος του.
Αν είχε εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον, οι ΗΠΑ θα αναμειγνύονταν άμεσα στη Συρία από την επόμενη μέρα.
Αντίθετα, ο Τραμπ φλέρταρε για λίγο καιρό με τον Πούτιν, καθώς τα δημοσιεύματα για ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές αυξάνονταν και πληθύνονταν.
Φαίνεται, όμως, πως τα γεράκια βαρέθηκαν την απραξία. Άλλωστε, στη Συρία διακυβεύονται ποσά με πολλά μηδενικά.
Έτσι, τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις είναι ραγδαίες:
  • Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, με 14 νεκρούς και 51 τραυματίες. Όχι, οι ηγέτες της ΕΕ δεν διαδήλωσαν σε κεντρικές πλατείες.
του Μιχάλη Κουντούρη
  •  Δεκάδες άμαχοι πέθαναν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας από χημικά. Οι δυτικοί ανατρίχιασαν από φρίκη και κατηγόρησαν τον πρόεδρο Άσαντ ότι έριξε τα χημικά με αεροπλάνα. 
Εκείνος το αρνήθηκε κατηγορηματικά, ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι τα χημικά βρίσκονταν σε αποθήκη των αντικαθεστωτικών, η οποία βομβαρδίστηκε.

Η φαιδρότητα της ημέρας από τον Σκάι
  • Το πολεμικό πλοίο USS Porter απέπλευσε από τη Σούδα της Κρήτης και έπληξε σήμερα με 59 πυραύλους Τόμαχοκ τη Συρία. Η συμμαχία των προθύμων έσπευσε να συμφωνήσει. Μαζί τους και... η Κύπρος!!!
  • Η Ρωσία στέλνει εσπευσμένα τη φρεγάτα Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς από τη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να προστατέψει τις ακτές της Συρίας. Το πολεμικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Κρουζ.
  • Σε εμπορικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης, κλεμμένο φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και ένα πολυκατάστημα. Χαρακτηρίστηκε αμέσως τρομοκρατική ενέργεια, και η σουηδική αστυνομία κυκλοφόρησε φωτογραφία του καταζητούμενου δράστη.
Εδώ, όμως, έχουμε μια... προφητεία: σύμφωνα με βίντεο της ιστοσελίδας Euro2day, τον Φεβρουάριο ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους πολίτες της Φλόριντα να δουν τι είχε συμβεί στη Γερμανία που υποδέχτηκε πρόσφυγες, αλλά και το προηγούμενο βράδυ στη Σουηδία! Όμως, το Φεβρουάριο δεν υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, με αποτέλεσμα ο τέως πρωθυπουργός της χώρας να αναρωτηθεί στο τουίτερ τι είχε καπνίσει ο Τραμπ. Σήμερα, όμως, συνέβη κάτι στη Σουηδία. Μια επίθεση που είχε προαναγγελθεί πριν από δύο μήνες.
Δείτε το βιντεάκι:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: