Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κόρμπιν; Βρε, λες;;;

Ξεκινώ με μια δήλωση: αν ο Κόρμπιν πάρει τις εκλογές στι Βρετανία, θα το γιορτάσω! Όσοι με διαβάζουν από παλιά, ξέρουν ότι από την αρχή υποστήριξα τον νέο ηγέτη των Εργατικών ως τη μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους εκεί. Επιτέλους ύστερα από πολλά χρόνια, εμφανίστηκε κάποιος που θυμίζει τον αξέχαστο Τόνι Μπεν.
Ευτυχώς για μένα, εκτός από μια θεία και ξαδέλφια, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Βρετανίας εδώ και μισό αιώνα, δεν έχω άλλο παρεδώσε με το νησί αυτό. Οπότε δεν με ενδιαφέρει αν το Brexit θα έχει τη σκληρή εκδοχή της Μέι ή τη μαλακή του Κόρμπιν.

του Κ. Γρηγοριάδη (Εφ.Συν.)

Όταν όμως διάβασα το μανιφέστο της αχώνευτης Τερέζα Μέι φρίκαρα, όπως υποθέτω και τα εκατομμύρια φτωχοί και άνεργοι Βρετανοί. 
Εκτός από την απειλή για διπλάσια φορολογία σε όσες επιχειρήσεις απασχολούν αλλοδαπούς (εκτός ΕΕ), η wannabe Σιδηρά Κυρία μειώνει δραστικά τις δαπάνες ιατροφακευτικής περίθαλψης και καταργεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς στην εκπομπή Delenda est (Στο Κόκκινο 105,5), το πρόγραμμα αυτό είχε εφαρμοστεί προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία. Έτσι, προσφέρεται βοήθεια κατ' οίκον σε γέροντες με άνοια και χρόνιες παθήσεις.
Τώρα, η Μέι υπόσχεται να χρεώσει στους ασθενείς τις δαπάνες αυτές, οι οποίες θα αποπληρωθούν μετά θάνατον, όταν θα εκποιηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, αξίας άνω των 100.000 στερλινών! Και επειδή ένα απλό σπιτάκι στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων έχει αγοραστική αξία μεγαλύτερη από 200.000, όπως καταλαβαίνετε οι κληρονόμοι τους θα παίρνουν απλώς όσα χρήματα απομένουν.

του Μ. Κουντούρη (Εφ.Συν.)
Έτσι απλά, η Μέι έστρεψε εναντίον της τα εκατομμύρια συνταξιούχους -οι οποίοι ήταν οι κατεξοχήν ψηφοφόροι των Τόρηδων (συντηρητικών)- και τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να βλέπει τα ποσοστά της να φθίνουν. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη διαφορά με τους αντιπάλους της να είναι μόλις 5%.
Παρά την επανεμφάνιση του Τόνι Μπλέρ (τι διάολο; όλοι οι βρυκόλακες βγήκαν τελευταία;) και τον πόλεμο που του γίνεται από τους νεοφιλελεύθερους μέσα στο κόμμα του, ο Κόρμπιν κερδίζει καθημερινά νέους ψηφοφόρους, ενώ η εμφάνισή του στην τηλεόραση ήταν εξαιρετική! Στα ποσοστά του δεν υπολογίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι που σπεύδουν να εγγραφούν στους εκλογικούς  καταλόγους, Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα μέλλον με την παρούσα κατάσταση και το ξέρουν.
Πάνω στον ενθουσιασμό και στην αλαζονεία της, η -μη εκλεγμένη- Μέι πέτυχε ένα μεγαλειώδες αυτογκόλ, που μετέτρεψε τις επικείμενες εκλογές σε συναρπαστικό θρίλερ.

Ένα άλλο αυτοκτονικό παράδειγμα, είναι η συμπεριφορά της Goldman Sachs στη Βενεζουέλα: όπως γράφει ο Μπάμπης Μιχάλης στην Εφ.Συν., τα γνωστά κοράκια αγόρασαν κρατικά ομόλογα αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντί 865 εκατομμυρίων, ποντάροντας στην πτώση του Νικολάς Μαδούρο. Όμως, αυτά τα χρήματα είναι φιλί ζωής για τη βενεζουελάνικη κυβέρνηση, η οποία είχε πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας του πολέμου που της κάνουν οι νεοφιλελέδες και οι ΗΠΑ.

Carlos Latuff

 Όπως είπε ο Χρ.Λουκάς, σήμερα ήταν σχεδιασμένη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της "επενδυτικής" αυτής τράπεζας, όπου τελικά μαζεύτηκαν μόλις 20 άτομα! (δείτε εδώ το βιντεάκι με την απογοήτευση στο πρόσωπο των συγκεντρωμένων).

Σε όσους απορούν, θα θυμίσω την περίφημη ρήση "οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις" και που αποδίδεται στον Λένιν.

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Mε ή χωρίς Ευρ. Ένωση, το αγγλικό κατεστημένο δείχνει την αναλγησία του...

Λωτοφάγος είπε...

Μην ξεχνάς, Ιχνηλάτη, ότι η το αγγλικό κεφάλαιο δεν ήταν ανελέητο μόνο απέναντι στις αποικίες, αλλά και στον ίδιο τον βρετανικό λαό. Η βιομηχανική επανάσταση ήπιε το αίμα πρώτα των άγγλων εργατών και κατόπιν των υπολοίπων.