Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις τον Αύγουστο

Φέτος ο Αύγουστος έφερε δροσερά μελτέμια, αλλά τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκειά του δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Ενώ τα "μπάνια του λαού" συνεχίζονταν, δηλητηριασμένα από το φανατισμό μυαλά σκότωναν τουρίστες στη Βαρκελώνη, νεοναζί δολοφονούσε με το αυτοκίνητό του νεαρή αντιφασίστρια στη Σάρλοτσβιλ, η νότια Ευρώπη έχασε στη φωτιά μεγάλο μέρος των δασών της και το συνέδριο του Ταλίν προκαλούσε έναν ακόμη διχασμό στην Ελλάδα. Ας ξεκινήσουμε από τη χώρα μας:
  • Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού είναι το ειδεχθέστερο έγκλημα. Ανεξαρτήτως αν ο δράστης είναι συγγενής ή ξένος, η παιδική ψυχούλα χάνει για πάντα την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους και γεμίζει ενοχές από τις οποίες ποτέ δεν θα απαλλαγεί.
Το παιδί φοβάται να μιλήσει για την κόλαση που βιώνει, επειδή ο βιαστής το έχει πείσει ότι κανείς δεν θα το πιστέψει, ενώ ταυτόχρονα το απειλεί.
Αυτή ήταν η κατάσταση στο ιδιωτικό οικοτροφείο του Πειραιά, όπου ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης για δεκαετίες Κων/νος Λαλαούνης κακοποιούσε συστηματικά τα πιο ευάλωτα αγόρια, ενώ υποχρέωνε τα υπόλοιπα να εργάζονται σκληρά. Όσες φορές τα παιδιά προσπάθησαν να μιλήσουν για τα εγκλήματα του διευθυντή στους γονείς τους, οι περισσότεροι αδιαφόρησαν. Όποτε κάποιοι ανάδοχοι γονείς απευθύνθηκαν στον Συνήγορο του Παιδιού, αυτός κωλυσιεργούσε συστηματικά. Όταν κάποιο παιδί περιέγραψε την κατάσταση σε ιερέα, εκείνος ενημέρωσε τον Λαλαούνη, ο οποίος το τιμώρησε ακόμα πιο σκληρά! Όχι, ο ιερέας δεν τιμωρήθηκε από τον λαλίστατο μητροπολίτη.
Ώσπου ένα αγόρι με νοητική υστέρηση ζήτησε τη βοήθεια της δασκάλας του, κι εκείνη υπέβαλε γραπτώς καταγγελία. Τότε μόνο η δυσκίνητη μηχανή της Δικαιοσύνης άρχισε να κινείται . Την υπόθεση κάλυψε εκτενώς ο δημοσιογράφος της Εφ.Συν. Δημήτρης Αγγελίδης (εδώ). 
Πριν από λίγες μέρες, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε τον 86χρονο πλέον Λαλαούνη σε 40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, για τις κτηνώδεις πράξεις του την περίοδο 2001-2012. Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσα παιδιά κατέστρεψε συνολικά από το 1963, όταν ίδρυσε το πολυβραβευμένο(!) οικοτροφείο.
Και κάτι τελευταίο: για μια ακόμη φορά ελήφθη υπόψη ο... "πρότερος έντιμος βίος".
Όσο για τα ελάχιστα παιδιά που βρήκαν το κουράγιο να καταθέσουν, ηλικίας σήμερα 20-25 ετών, αυτά ζουν σε μια αποθήκη και προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

του Μιχάλη Κουντούρη
  • Στις 12 Αυγούστου, και ενώ οι συγκρούσεις νεοναζί και αντιφασιστών μαίνονταν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, ένας θαυμαστής του Χίτλερ έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος και σκότωσε μια 30χρονη κοπέλα.
Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το μίσος "από όπου κι αν προέρχεται" (όπως θα έλεγαν τα δικά μας σαΐνια), εξισώνοντας θύτες και θύματα. Καθώς οι δημοσιογραφικές έρευνες συνεχίζονται, αποκαλύπτεται ότι η δική μας Χ.Α. προσφέρει τεχνογνωσία στους νοσταλγούς της Κου Κλουξ Κλαν. (εδώ)
Η άνοδος της ακροδεξιάς, και ιδίως της ναζιστικής παραφυάδας της, σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο δεν είναι απλώς ανησυχητική. Είναι εφιαλτική!

  • Οι μελέτες δείχνουν ότι παιδιά μεταναστών που φυλακίστηκαν για παραβάσεις του ποινικού κώδικα στις δυτικές χώρες, ήρθαν σε επαφή με φανατικούς ισλαμιστές και ριζοσπαστικοποιήθηκαν. Τα παιδιά αυτά είναι ευρωπαίοι πολίτες, νιώθουν περιθωριοποιημένα και στη φυλακή πείστηκαν ότι οφείλουν να επιτεθούν στην ίδια τους τη χώρα.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται πλέον με μαχαίρια ή με φορτηγά. Συνεπώς, όσα μέτρα ασφαλείας κι αν ληφθούν, όσες περιπολίες κι αν γίνονται, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει έναν φανατικό που είναι αποφασισμένος να πεθάνει μαζί με τα αλλόθρησκα θύματά του. Δυστυχώς, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν ενδιαφέρονται να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του. Ο τρόμος και η ξενοφοβία ωφελεί και τα δικά τους σχέδια υποταγής. Σαν να μας λένε, "αρκετά χαρήκατε την ελεύθερη μετακίνηση, χωθείτε ξανά στο καβούκι σας και μην μιλάτε".

του Πάνου Ζάχαρη
  • Η προεδρεύουσα αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ Εσθονία οργάνωσε στο Ταλίν συνέδριο με θέμα τα "εγκλήματα του ναζισμού και του σταλινισμού" -τα οποία στη συνέχεια έγιναν "εγκλήματα ολοκληρωτικών καθεστώτων"- και προσκάλεσε τους υπουργούς Δικαιοσύνης. 
Ο Σταύρος Κοντονής πολύ ορθά επέλεξε να μην παραστεί, διαφωνώντας με την εξίσωση του Χίτλερ με τον Στάλιν. Η ΝΔ επέκρινε δριμύτατα την αποχή του, και στο τουίτερ ξέσπασε ο συνήθης εμφύλιος. Το πιο αστείο επεισόδιο ήταν το κατηγορώ της ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή, το οποίο διαψεύστηκε από την αμείλικτη αριθμητική, αφού ο παππούς της δεν θα μπορούσε να είχε σφαγιαστεί από τους κομουνιστές κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και να είχε αποκτήσει γιο το 1955!

  • Και μέσα σε όλα αυτά, εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ στη δική μας Ζάκυνθο οι πυρκαγιές μαίνονται ακόμα. 
Εκτός από την ξηρασία που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, μεγάλο ρόλο έπαιξε η καλλιέργεια ευκαλύπτων στην Πορτογαλία (εδώ), οι οποίοι είναι εξαιρετικά εύφλεκτοι, καθώς και οι μαρτυρίες για σχέδιο εμπρηστών στα Επτάνησα. Οι δασικοί χάρτες που ετοιμάζονται, έδειξαν τουλάχιστον 100.000 αυθαίρετα σπίτια μέσα σε δάση της Αττικής που έχουν ήδη καεί ή κάηκαν φέτος. (εδώ)

  • Τέλος, οι θάνατοι από τροχαία αυξήθηκαν και πάλι. Στα Χανιά, σε αυτόν τον... υπέροχο δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο, που οδηγεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης και για τον οποίο θα ντρεπόταν και το πιο φτωχό κράτος στον κόσμο,
παρασύρθηκαν δυο φοιτητές από έναν ασύδοτο οδηγό. Την επόμενη μέρα αφέθηκε ελεύθερος με... περιοριστικούς όρους! Όπως καταγγέλλει το μπλογκ του Πανελλήνιου Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο νεαρός κατηγορείται για πλημμέλημα(:!) και η εισαγγελική απόφαση απελευθέρωσής του επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι κανένας δράστης φόνου με αυτοκίνητο δεν έχει μπει ώς τώρα φυλακή!
Κι αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο από το τι γράφει η Καϊλή ή ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός στο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Καλό μας χειμώνα.

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Γενικά οι καλές ειδήσεις είναι δυσεύρετες πλέον ή αν και υπαρκτές, αθέατες από τα ΜΜΕ της τρομολαγνείας...

Λωτοφάγος είπε...

Καλό μήνα, φίλε Ιχνηλάτη. Και καλό χειμώνα.