Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Αλεπού στο κοτέτσι!

Ελάχιστη δημοσιότητα είχε γνωρίσει η προσφορά των Πακιστανών εργατών στα θύματα του σεισμού της Κεφαλονιάς το 2014. Οι ίδιοι θεωρούσαν ότι το όφειλαν στο νησί όπου μένουν και εργάζονται, αφού το 2005 οι Κεφαλονίτες είχαν αγοράσει κουβέρτες για τους σεισμόπληκτους του Πακιστάν (εδώ).

Το ίδιο έπραξαν τώρα και στη Μάνδρα, διότι οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις το βιος σου από φυσικά φαινόμενα που μετατρέπονται σε καταστροφικά λόγω απληστίας και  διαφθοράς. Και πάλι ελάχιστα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο γεγονός. Δεν συμφέρει να δείχνουν ότι οι Πακιστανοί, που τόσα έχουν υπομείνει από Ελληνάρες εργοδότες και χρυσαυγίτες, έσπευσαν να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς, όσο οι υπόλοιποι ρωτούσαμε "τις πταίει;" και καβγαδίζαμε στα κοινωνικά δίκτυα. Οι αντιδράσεις κάποιων πλημμυροπαθών δείχνουν πόσο έχουν διαβρώσει τα μυαλά τους τα κανάλια που παρακολουθούν (εδώ).

από εδώ
Ωστόσο, ο πρέσβης του Πακιστάν Χαλίντ Ουσμάν Καϊσέρ είχε τον Οκτώβρη την πρωτότυπη ιδέα να επισκεφθεί στη Βουλή τον φίρερ Μιχαλολιάκο, για να συζητήσουν τις επιθέσεις εναντίον Πακιστανών στον Ασπρόπυργο και στη Λαμπρινή! Φυσικά ο Μιχαλολιάκος καταδίκασε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και φωτογραφήθηκε με τον επισκέπτη του.
[Φωτογραφίες θα βρείτε (εδώ), επειδή δεν θέλω να λερώσω το μπλογκ μου.]

Λίγες μέρες μετά, ο γνωστός Παναγιώταρος προσκλήθηκε στην πρεσβεία για την εθνική γιορτή του Πακιστάν, όπου έδωσε συνέντευξη μιλώντας για τα ίχνη του Μεγαλέξανδρου!
Φυσικά οι σχέσεις των ταγμάτων εφόδου με την ασιατική χώρα είναι πολύ παλιές, αφού ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ κατέθεσε στη Δίκη της Χ.Α. ότι κυνηγούσαν μετανάστες φορώντας μπλούζες από τις οποίες είχαν ξηλώσει τις ετικέτες που έγραφαν made in Pakistan.

Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να μάθετε ποια περιοχή βάζει υποψηφιότητα για την επόμενη πλημμύρα, δείτε εδώ ένα ρεπορτάζ για τα έργα που γίνονται στη Ραφήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: